Interieur

Bepaal je stijl met de juiste verlichting

18/08/2017

Ga jij binnenkort je nieuwe huis inrichten of wil je de stijl in je huidige huis aanpassen? Vaak denken mensen er dan aan om de meubels te veranderen, maar de verlichting mag zeker niet worden vergeten. De juiste verlichting draagt namelijk bij aan een bepaalde stijl of sfeer in je huis. Voor het beste resultaat kun je van te voren bedenken welke stijl je graag wil aanhouden en hoe je daar mooie verlichting bij zoekt. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van mooie verlichting en hoe jij die in je huis of tuin kan verwerken.

Het toepassen van binnenverlichting

Binnenverlichting is van essentieel belang om een huis gezellig en praktisch te maken. Om zowel sfeerlicht als werklicht te creëren dien je diverse soorten verlichting te combineren. Enkele voorbeelden van binnenverlichting zijn plafondlampen, tafellampen, hanglampen en vloerlampen. Door verschillende lampen te combineren kun je elke ruimte in huis perfect verlichten. De stijl van de lamp speelt hierbij een grote rol om een bepaalde stijl in het hele huis door te voeren. Binnen elke categorie heb je dan ook zeer veel keuze qua vormgeving. Je kunt daardoor altijd passende lampen vinden, of je nu van een klassieke of juist moderne stijl houdt. Als je bijvoorbeeld een moderne stijl wil toepassen, dan zijn lampen met een minimalistisch design een goede optie. Vaak zijn deze verkrijgbaar in neutrale kleuren zoals zwart, wit en zilver. Lampen met veel details of decoraties passen juist weer mooi in een klassieke of landelijke stijl. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij verschillende merken, aangezien deze allemaal een eigen stijl hanteren. Een voorbeeld van een mooi merk is Massive verlichting. Dit merk biedt betaalbare verlichting aan met een goede kwaliteit. Het hoeft dus echt niet duur te zijn om mooie verlichting voor jouw huis te vinden. Het aanbod van Massive bevat onder andere hanglampen, spots, staande lampen en wandlampen. Dankzij de verschillende stijlen kan iedereen een lamp naar smaak vinden. Zo kun je er terecht voor prachtige design modellen, decoratieve lampen en verlichting met een antieke uitstraling. Voor een samenhangend interieur kun je meerdere soorten verlichting uitkiezen die allemaal dezelfde stijl hebben. Het is dan meteen duidelijk welke stijl bij jou past. Ga je liever iets speelser met je interieur om? Dan kan het ook erg interessant zijn om verschillende lampen te combineren voor een uniek en persoonlijk effect.

De juiste verlichting voor de tuin

Natuurlijk houdt het niet op als je de binnenverlichting eenmaal op orde hebt. Ook de tuin kun je bij de gekozen stijl betrekken door passende verlichting te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor één duidelijk stijl, maar je kan tevens meer genieten van het buiten zitten. Het is tenslotte erg gezellig om ’s avonds nog in de tuin te zijn terwijl het al begint te schemeren. Vaak kiezen mensen buiten het liefst voor spotjes doordat je deze op diverse manieren kan toepassen. Je kunt bijvoorbeeld grondspots plaatsen aan beide kanten van een tuinpad of langs een vijver zodat deze mooi verlicht wordt in het donker. Wandspots naast het terras zorgen voor sfeervol licht zodat je langer buiten kan  blijven zitten. De meeste spots hebben een vrij simpele en strakke vormgeving. Ze passen daardoor erg mooi bij een modern interieur, maar ze misstaan ook niet in een klassiek interieur. Een ander voorbeeld van buitenverlichting die makkelijk te combineren is, zijn de industrie lampen. Kenmerkend voor deze lampen is dat het net lijkt alsof ze uit een oude fabriek zijn gehaald. Dit lijkt zo door de stoere vormgeving en door de bewerking van het materiaal. Deze bewerking zorgt ervoor dat de lampen oud lijken. Andere modellen zijn juist weer voorzien van een glanzende laag lak in een frisse kleur. Welk model je kiest hangt af van je eigen smaak en stijl. De lampen met een vintage uiterlijk passen goed bij een landelijke of klassieke stijl. Als je van een moderne stijl houdt, dan zijn de lampen met een nieuwe uitstraling een betere keuze. De industrie lampen voor buiten zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Je hebt keuze uit onder andere hanglampen, terraslampen en stallampen. Door verschillende modellen te combineren kun jij je tuin op diverse manieren verlichten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply