Vrije Tijd

Max aan het woord

13/12/2016

Mijn vrouw Maria vroeg of ik eens een blog wilde schrijven. Natuurlijk, geen probleem! Al heb ik wel het gevoel dat ik wat minder interessante dingen meemaak dan Maria! Ik werk namelijk fulltime en ik heb daardoor veel minder tijd om met het gezin op pad te gaan. Gelukkig heb ik een leuke baan waar ik ook grappige dingen meemaak. Het leek Maria een goed idee als ik daar eens wat meer over zou vertellen.

Mijn werk en verhalen

Ik werk als projectmanager bij een kleine ICT organisatie die ongeveer een halfuurtje rijden van ons huis ligt. Voor mijn werk geef ik leiding aan collega’s bij diverse projecten. Deze projecten kunnen elkaar netjes opvolgen, maar het kan ook zijn dat ik ineens meerdere projecten naast elkaar moet doen. Het is dus lastig te voorspellen wanneer ik druk word en wanneer het rustig is. Ik breng ook regelmatig een bezoek aan klanten om te kijken of we de juiste kant op gaan. Het komt wel eens voor dat we toch langs elkaar heen hebben gepraat en dat we nog zaken moeten wijzigen. Gelukkig heb ik daar nooit problemen mee gehad, omdat mijn collega’s en ik altijd ons best doen om het zo te maken dat de klant er tevreden mee is. Binnen het bedrijf waar ik werk hangt een goede sfeer, dat is natuurlijk ook erg belangrijk! Doordat we met een kleine groep zijn kennen we elkaar allemaal erg goed. In de pauze zijn we vaak fanatiek aan het tafelvoetballen om te kijken wie nou het beste is! Onze baas vindt het daarnaast leuk om af en toe een uitje te regelen, zoals een etentje of een weekend op wintersport. Dat is altijd gezellig en het is tof om elkaar te zien zonder dat we over het werk moeten praten. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld een lang weekend naar Duitsland gegaan om te skiën. Dat hadden de meesten nog nooit gedaan, maar het was juist grappig om elkaar te zien klungelen, haha! Mijn baas is ook met spullen voor het werk nogal royaal. Laatst heb ik van mijn werk een refurbished MacBook gekregen. Ik gebruik altijd alleen Apple producten. Eerder heb ik al eens mijn iPhone 6 batterij moeten vervangen. Maria is het daar niet altijd mee eens. Zij vindt die producten te prijzig en ze wil niet dat onze kinderen ook alleen maar met Apple willen werken. Dat begrijp ik wel, met andere merken is ook niks mis en de kinderen kunnen daar ook prima mee overweg. Voor mijn werk is Apple alleen handiger en ik wil thuis niet steeds tussen verschillende merken wisselen. Maar die refurbished MacBook van het werk heeft mij wel op een idee gebracht. Ik hoef thuis ook niet per se steeds een gloednieuw product te hebben. Ik kan best wat geld besparen als wij zelf voor thuis ook een refurbished MacBook kopen. Dan hoef ik niet steeds te wennen aan een ander merk, maar het is wel een stuk goedkoper dan een nieuw product. Daar zal Maria vast ook blij mee zijn!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply