Gezondheid

Waarom zou je een kolfapparaat gebruiken?

19/10/2017

Verwacht jij binnenkort je kind en ben jij bezig om je op dit bijzondere moment voor te bereiden? Dan is de kans groot dat je hebt nagedacht over het gebruiken van een kolf apparaat. Misschien vraag jij je af wat de voordelen hiervan zijn en of jij dit apparaat ook zou willen gebruiken. In dit artikel zetten we de redenen om te kolven op een rijtje.

Je kunt je baby altijd melk geven

De voornaamste reden dat moeders een kolfapparaat gebruiken is omdat ze hun baby moedermelk willen geven. Moedermelk is de beste voeding die jij je baby kunt bieden. Tevens zorgt het voor een goede band tussen jou en je baby. Je kunt natuurlijk je kindje zelf laten drinken, maar wellicht heb je hier niet altijd tijd voor. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je weer aan het werk gaat en je oppas hebt geregeld. Je kunt dan een kolfapparaat meenemen naar je werk zodat je de melk kan opvangen. Deze melk kun je in de koelkast of vriezer bewaren zodat je een voorraadje opbouwt. Op momenten dat jij er niet bent kan je partner of de oppas je baby de melk geven. Een kolfapparaat kun je tevens gebruiken als je kindje nog niet zelf kan drinken, als je kindje slaapt of als je even niet bij je kindje in de buurt bent.

Een kolfapparaat bevordert de melkproductie

Een andere reden om een kolfapparaat te gebruiken is dat het de melkproductie bevordert. Dit is natuurlijk erg belangrijk als jij je kindje in het begin enkel moedermelk wil geven. Als je kindje bij je drinkt of als je kolft stimuleer je de melkproductie. Hoe vaker je dit doet, hoe meer melk je lichaam aan gaat maken. Het is dan ook slim om je kindje regelmatig te laten drinken. Mocht je even niet bij je kindje in de buurt zijn of wil je melk opvangen voor een later moment? Je kunt het kolfapparaat dan gebruiken op de momenten dat je normaal gesproken je kindje laat drinken. Om de melkproductie op gang te houden zal je alle melk uit de borst moeten halen.

Je kunt op elk gewenst moment kolven

Op sommige momenten zal je tijdelijk gescheiden zijn van je baby, bijvoorbeeld als je naar het werk gaat of als je andere afspraken buitenshuis hebt. Het handige aan een kolfapparaat is dat je deze overal mee naar toe kan nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld op je werk even alleen in een ruimte gaan zitten om te kolven. In het openbaar kun je een rustige plek opzoeken waar jij je prettig voelt. Als je het kolfapparaat mee wil nemen kun je het beste kiezen voor een handkolf of voor een elektrische kolf met een accu. De handkolf kun je altijd gebruiken, terwijl je de kolf met een accu van tevoren op zal moeten laden.

Het bespaart tijd

Er kan veel tijd gaan zitten in het laten drinken van je kindje. Dit is vooral het geval als je kindje nog wat moeite heeft om aan de borst te drinken. Het kan zijn dat je niet altijd genoeg tijd hebt om daar even rustig voor te gaan zitten. Op zulke momenten kun je de melk afkolven zodat je deze later kunt geven. Om nog meer tijd te besparen kun je een dubbelzijdig kolfapparaat gebruiken. Je kunt dan in één keer de melk van beide borsten opvangen.

No Comments

Leave a Reply