Sport, Vrije Tijd

Waarop letten bij het kiezen van een fietsbroek?

26/05/2017

Ben je dol op fietsen en wil je wel eens een goede fietsbroek kopen? Dan zijn er enkele punten waar je op dient te letten. Een goede fietsbroek heeft de juiste pasvorm zodat deze ook na uren fietsen nog comfortabel aanvoelt. Je wil natuurlijk je fietstochten niet laten bederven door een fietsbroek die niet lekker zit. In dit artikel geven we je enkele punten om op te letten als je een fietsbroek wil aanschaffen.

De pasvorm

De pasvorm is het belangrijkste punt om op te letten bij het uitzoeken van een fietsbroek. Met een comfortabele broek kun je urenlang fietsen zonder dat je last krijgt van irritaties. Het is het handigst als je een fietsbroek kunt passen voordat je hem aanschaft. Je kunt dan bijvoorbeeld je benen buigen om te zien of de stof ophoopt in de knieholte. Dit kan namelijk voor vervelende striemen zorgen na een tijdje. De meeste broeken bevatten pads of zitkussens om zadelpijn tegen te gaan. Als je graag lange ritten maakt zijn deze onderdelen onmisbaar. Een fietsbroek met een goede pasvorm zal geen ongemakken zoals een schurend gevoel of pijn geven.

De pasvorm is tevens hetgeen dat het meest verschilt bij fietsbroeken voor dames en heren. Bij de fietsbroeken dames zitten de naden op andere plekken en ook de dikte van de naden kan anders zijn. Het is door deze aanpassingen erg belangrijk om te kiezen voor een fietsbroek die daarop afgestemd is. Zowel bij dames broeken als bij fietsbroeken heren is het verstandig om eerst meerdere broeken te passen. Je hebt dan een goed beeld van het model dat bij je past.

Het model

Fietsbroeken zijn verkrijgbaar in meerdere modellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gewone fietsbroek of voor een broek met bretels. Als je af en toe een halfuurtje fietst dan is een gewone broek prima. Deze broek kun je ook makkelijker aan- en uittrekken. Een broek met bretels is juist handig als uren achter elkaar fietst. Je hebt dan geen last van een afzakkende broek die je steeds op moet trekken. Tevens heb je dan geen beklemmend gevoel van een elastieken band in je buik. Vrijwel alle fietsbroeken hebben een aansluitend model. Dit is meer aerodynamisch dan een broek met losse stof die de wind vangt. Het is voor fanatieke fietsers dan ook aan te raden om een aansluitend model te nemen. Let er wel op dat de broek niet te strak zit, aangezien dat ook niet goed is.

De lengte

De lengte van de pijpen verschilt bij fietsbroeken. Je kunt kiezen voor lange broeken tot de enkel of voor broeken die net boven de knie eindigen. Ook zijn er korte broeken verkrijgbaar. Voor welke variant je kiest hangt af van je eigen voorkeuren. Waarschijnlijk draag je in de winter liever een lange broek en in de zomer een kort model. Het is dan handig om te bedenken in welk seizoen je het liefst fietst. Je kunt er ook voor kiezen om twee broeken met verschillende lengtes aan te schaffen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply