Geen categorie

Wat zijn de beste kettingzagen?

20/02/2018

Steeds meer mensen beschikken over een kettingzaag. Dat is ook niet zo vreemd aangezien je kettingzagen voor alles en nog wat kunt gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld houtblokken voor de open haard mee zagen maar ook complete bomen omver krijgen. Weinig zagen zijn dan ook zo multifunctioneel als een kettingzaag. Bovendien is het natuurlijk heel gemakkelijk. Je hoeft immers niet langer meer uren lang te hakken met een bijl maar je zaag binnen de kortste keren die vervelende boom omver. Zodra je een kettingzaag wil gaan kopen, kom je er echter achter dat er heel veel keuze is. Maar hoe maak je dan de juiste keuze? Waar let je op wanneer je een kettingzaag gaat kopen en wat is absoluut de beste? Het wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten

Allereerst moet je jezelf beseffen dat er verschillende typen kettingzagen zijn. Vooral de elektrische kettingzaag en de accu-kettingzaag zijn erg populair en behoren tot de allerbeste kettingzagen. Een elektrische kettingzaag sluit je met een snoer aan op het lichtnet. Dat heeft als nadeel dat dit je bewegingsvrijheid beperkt. Voordeel is dat ze licht en daardoor makkelijker in gebruik zijn. Een accu-kettingzaag geeft meer bewegingsvrijheid. Je dient echter wel een volle accu te hebben en zodra deze leeg is zul je moeten stoppen en wachten tot deze weer opgeladen is. Daarnaast heb je ook nog een benzine-kettingzaag en een Tophandel kettingzaag.

Wat is de beste kettingzaag?

Wanneer je wil weten wat de beste kettingzaag is, moet je jezelf eerst afvragen waar je deze voor gaat gebruiken. Voor huis, tuin en keukenklusjes is de elektrische kettingzaag of de variant met een accu de beste keuze. Deze zijn uitstekend geschikt voor licht zaagwerk en omdat ze ook eenvoudig op te tillenzijn. Wanneer je zaag intensief en op meerdere plaatsen wil gebruiken, is de benzine-kettingzaag juist weer de beste optie. Die kun je trouwens ook het beste gebruiken voor het zwaardere zaagwerk. Wanneer je dus dikke takken en grote bomen wil omzagen, kun je het beste voor de benzine-kettingzaag gaan aangezien daar meer power in zit.

Husqvarna kettingzaag

Met een Husqvarna kettingzaag ben je eigenlijk altijd goed uit. Het fijne van dit merk is dat het inmiddels een grote speler is op de markt van tuingereedschap. Je kunt er dus vanuit gaan dat de kettingzagen van Husqvarna van goede kwaliteit zijn. Bovendien kun je een kettingzaag van dit merk tegen een aantrekkelijke prijs aanschaffen. Alle soorten kettingzagen zijn beschikbaar en daarbij zijn ze ook nog eens in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Wanneer je namelijk een paar keer per jaar een kettingzaag nodig hebt om de tuin bij te werken, kies je natuurlijk liever voor een instapmodel. Aan de andere kant: als je wekelijks of zelfs dagelijks bezig bent met kettingzagen, koop je juist liever weer een wat beter en daarmee duurder model. Bij Husqvarna is het allemaal beschikbaar waardoor je exact de kettingzaag kunt kopen die bij jou en je situatie past.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply